Communicator Op Energetisch Niveau
Roberta Aiello
  • © 2024 Roberta Aiello Contact 0

Roberta Aiello

Gnocchi roomsaus met valeriaan blad

GnocchiRoomsausMetValeriaanBlad
Voor 2 personen
250 gram gnocchi met
Vers valeriaanblad,
Wat takjes peterselie
3 eet lepels (soja of kokos) yoghurt
Naar smaak kurkuma,
Cayenne peper,
zwarte peper,
1 hele grote chili peper,
knoflook naar smaak,
50 gram geroosterde zonnebloempitten en
20 gram gistvlokken om het een beetje een kaas smaak te geven,
Olijfolie om mee te bakken,
Kookvocht van de gnocchi.
Ik kan nu het hele recept oprakelen hoe je het moet maken. Maar daar zijn er al zo veel van. Ik wil veel liever dat je creatief bent in je eigen keuken. Met de ingrediënten die ik je gegeven hebt.
Ik voeg wel een foto toe van het eindresultaat. En kan je vertellen dat het absoluut heerlijk was.

Als je geen valeriaan blad hebt ga dan de tuin in, of zoek tijdens de wandeling (met de hond), dan naar het blad van de paardebloem, smalle weegbree of dovenetel of brandnetel. Of een combinatie van deze 3. Ik noem deze omdat ze gemakkelijk te herkennen zijn. Daar kan je het zeker ook mee maken. Experimenteer vooral en kijk hoe het smaakt. En vooral wat jou smaak is.
Onthoud wel dat je van dit soort dingen veel minder nodig hebt dan van de groentes uit de supermarkt. Ze vullen veel beter en zorgen er ook voor dat je een enorm verzadigd gevoel hebt en houd na de maaltijd. Iets wat met voedsel uit de supermarkt niet meer zo is.

Wat ik veel liever doe is voor mij beknopt vertellen wat de medicinale werkingen zijn van de dingen in het recept wat ik gebruikt heb. Zodat je gaat snappen waarom het belangrijk is om die dingen binnen te krijgen. En misschien iets vaker in je recepten te verwerken.

Valreriaan blad is niet zoveel over bekend. Ik eet het het al zo lang het in de tuin groeit. Voor zover ik weet heeft het blad niet de rustgevende werking die de wortels wel hebben. Wat wel goed is om te weten is als de plant wat groter is, wat verder in het seizoen, dan worden de bladeren taaier.
Ik gebruik alleen het blad.De stengels verdwijnen in de groenbak. En na het wassen snij ik het kleiner. Ik voeg dit toe als ik de chili peper en de knoflook even gebakken heb en afgeblust met wat kookvocht van de gnocchi. Doe de deksel op de pan en laat het zo’n 5 minuten heel zachtjes pruttelen. Ik proef altijd even of het zacht genoeg is. Voordat ik de kruiden en als laatste de yoghurt aan toevoeg.

Peterselie, gaat diabetes tegen, beschermd jezelf tegen osteoporose, gaat kanker tegen en versterkt je botten. Het sterkt je immuunsysteem en bestrijd artritis. En is vocht drijvend. Peterselie wordt in de plantengeneeskunde gebruikt voor: urineweginfectie, nierziekte, prikkelbare blaas, nierstenen, blaasstenen, jeuk en een opgeblazen gevoel

kurkuma, Is een ontstekingsremmer en is echt een booster van je immuunsysteem. Verder is er veel onderzoek gedaan en schijnt het zelfs kankers te kunnen voorkomen of tegen te gaan met het eten van dit kruid. Het gaat om Leukemie, lymfeklierkanker, maagkanker, baarmoederhalskanker, borstkanker, longkanker, hoofd- en nekkanker en huidkanker.Het is dus zeker aan te raden dit kruid regelmatig in je voedsel te verwerken.

zwarte peper. Is absoluut nodig als je de werking van de kurkuma wil activeren. Verder is zwarte peper spijsvertering bevorderend. Bevorderd het de lever functie is het zweetdrijvend en bevorderd het de alvleesklier functie.

Cayenne peper, voor medische doeleinde is vooral de stof capsaïcinoïden belangrijk. Deze stof leid tot irritatie van de slijmvliezen die weer bepaalde eiwitten in de huid irriteren en de bloedcirculatie verhoogt.
Als ik bijvoorbeeld last heb van een pijnlijke ontsteking van mijn tandvlees gebruik ik een olie van cayennepeper die ik daar op dep met een oor watje. Dit verdoofd dan de pijn. en zorgt er voor dat het herstel ook beter plaats vind omdat de doorbloeding daar beter wordt door de olie en door de capsaïcinoïden ook ontstekingswerend is. Verder verdoofd het de pijn.
In een crème kan het gebruikt worden bij spier en gewrichtspijnen. Maar het kan ook ingezet worden als gorgel voor je keelpijn.

Verder heeft deze stof in cayennepeper een bloedverdunnend werking. Dus als je een operatie moet ondergaan beter even laten staan. En heb wel verhalen gehoord dat deze cayennepeper in de Chinese kruidengeneeskunde gebruikt wordt om bloedproppen te laten oplossen.

In cayennepeper zit ook carotenoïden wat ook in wortels zit, is daardoor dus ook relatief hoog in vitamine A, verder bevat het vitamineC, B2, B6, E en de mineralen kalium en mangaan en olie.

In cayennepeper zit ook het stofje CAY-1. Deze blijkt schimmels zoals Candida te bestrijden door het vliesje van een schimmel te verstoren waardoor de schimmel niet meer verder kan leven.
Er zijn nog veel meer toepassingen maar daar schrijf ik wel een keer een blog bericht over.

Kortom een kruid wat je absoluut een aantal keren in de week toe kan voegen aan je maaltijden.

Chili peper, verhoogt je weerstand dankzij vitamine C en A. Het eten van chilipepers zou de werking van insuline kunnen verbeteren. Verder heeft een studie uit 2014, uitgevoerd aan de Chinese University of Hong Kong in China aangetoond dat capsaïcine (wat ook in cayennepeper zit), de afbraak van cholesterol bevordert, zorgt voor minder afzetting van cholesterol in de bloedvaten en helpt de bloedvaten te ontspannen en sterker te maken. Verder worden vetten zoals cholesterol makkelijker uit het lichaam verwijderd via de stoelgang.
Verder is er in 2006 een studie gepubliceerd door de American Association for Cancer Research op muizen die aan toonde dat bij 80% van de prostaatkankercellen zelfmoord van de cellen veroorzaakte na toediening van capsaïcine. Capsaïcine stopt de vermenigvuldiging van kankercellen en doodt de kankercellen bij prostaatkanker.

knoflook, ik hoor je denken ja zeg dan ruik in naar knoflook, maar daarom heb ik ook peterselie in dit recept zitten dat gaat de knoflook geur die je kan krijgen na het eten van knoflook tegen gaan.
In knoflook zit vitamine B1, B6 en C. Daarnaast zitten er een aantal mineralen in: seleen, mangaan, fosfor, koper en calcium.Verse knoflook (niet de preparaten) is echt goed voor het hele immuunsysteem en heeft hiermee een medicinale werking tegen alle ziektes maar het werkt vooral ook extra goed tegen de volgende ziektes: Verkoudheid, Griep, Bloedarmoede, Aderverkalking, Hoge bloeddruk, Hartaanval, Obesitas en Kanker.

Zonnebloempitten, zit vol met vitamine E en verlaagt hierdoor de symptomen van de volgende ziekten reumatoïde artritis, artrose en astma.
Er zit ook vitamine
B, B6 en B11 in. En er zitten veel van de volgende mineralen in die waaronder Mangaan, koper, fosfor en seleen.
magnesium in deze pitten zou weer darmkanker kunnen voorkomen. Het werkt tegen aderverkalking en het verlaagd het LDL-cholesterol.
Seleen in de pitten zouden beschadigd DNA kunnen herstellen en kanker kunnen voorkomen.

Olijfolie, Er is inmiddels heel erg veel onderzoek gedaan naar olijfolie waaruit is gebleken dat het anti kanker eigenschappen bezit. Het schijnt alleen erg moeilijk te zijn om aan te tonen welke stoffen dat dan exact zijn. Onderzoekers van het Kroatische Gynecology, Obstetrics and Menopause Clinic hebben geconstateerd dat olijfolie borst- en darmkanker kan helpen tegengaan. Een Kroatisch onderzoek wezen uit dat oliezuur de kanker bestrijdende stof was en een Italiaans onderzoek wees weer uit dat het de polyfenolen waren. Wat weer door een universiteit in Californië bevestigd werd.
Verder schijnt olijfolie tegen hart en vaat ziektes ingezet te kunnen worden en alzheimer.

Terug naar Blog…
Aanmelden Voor Nieuwsbrief
icon-telegram.pngInstagram.pngFacebook.png