Communicator Op Energetisch Niveau
Roberta Aiello
  • © 2024 Roberta Aiello Contact 0

Roberta Aiello

Kruidengeneeskunde

Lente Griep

Lente-Griep
Tja en dan ben je jarig en lig je in bed met een lente griep. Cadeautje van de energie zodat ik een beter immuunsysteem heb. Nou ben ik er niet voor om dingen te onderdrukken. Paracetamol heb ik al jaren niet meer gebruikt en koorts onderdrukken ben ik echt niet voor tenzij iemand al te lang enorme hoge koorts heeft en het er niet op lijkt dat de koorts vanzelf verdwijnt. Maar in mijn ogen is de koorts daar met een reden, om de bacteriën om zeep te helpen met die hogere temperatuur. En als je het gaat onderdrukken dan zorg je er voor dat je lichaam geen kans krijgt de bacteriën geheel om zeep te helpen.
Lees Meer…

Kruidengeneeskunde - De Grote Brandnetel - Urtica Dioica

Grote Brandnetel - Urtica Dioica
Vandaag ga ik het hebben over de brandnetel. Deze plant is voor zoveel dingen inzetbaar. En is een van mijn absolute favorieten. Je kan er een thee van maken het in de soep doen een tinctuur een crème en een olie van maken. En is inzetbaar voor mensen en dieren…..

Aanmelden Voor NieuwsbriefLees Meer…

Kruidengeneeskunde - Dijkviltbraam (Rubus Armeniacus)

Dijkviltbraam-Rubus-Armeniacus
De braam is een geweldige medicinale plant voor mens en dier die op dit moment door heel Nederland bloeit. Het blad van de braam kan je drogen of vers een thee van maken. De vruchten zitten vol met vitamine A wat goed is voor je ogen, vitamine C wat goed is voor je immuunsysteem en je beschermd tegen celschade. Er zit ook vitamine E in wat ook je cellen beschermen. Verder zit er vitamine B1, B2, B3, B6, foliumzuur, Vitamine K, ijzer mangaan magnesium calcium fosfor kalium en zink. Echt een vitamine bommetje dus.

Aanmelden Voor NieuwsbriefLees Meer…

Kruidengeneeskunde - Brem (Cynicus Scoparius)

Brem - Cytisus Scoparius Brem 2 - Cytisus scoparius
Op dit moment staat de Brem nog steeds volop in bloei op de hei in Hilversum, maar er zijn vast en zeker ook andere plekken waar het staat.
Aanmelden Voor NieuwsbriefLees Meer…

Kruidengeneeskunde - Smeerwortel (Symphytum Officinale)

Smeerwortel2 Smeerwortel1
Op dit moment groeit en bloeit er overal smeerwortel. En dit zal van mei tot en met augustus overal vooral in de vochtige bermen, bloeien. De smeerwortel is een kruid die bekend staat om haar helende effecten bij een verstuiking of een kneuzing. Dit komt door de allantoïne, dit is een stof die weefsel, bot groei, kraakbeen en spiergroei stimuleert.
Aanmelden Voor NieuwsbriefLees Meer…

Kruidengeneeskunde - De Paardebloem (Taraxacum Officinale)

Paardebloem -  Taraxacum Officinale Paardebloem 2 -  Taraxacum Officinale
Er groeien weer overal prachtige paardenbloemen. Deze plant zit boordevol vitamine C En K en zit ook vol met calcium vooral ook omdat de wortels zo diep de aarde in gaan. Wat niemand weet is dat deze plant ook voor de rest van je tuin zorgt om iedereen om zich heen te bemesten. Het is een zwaar ondergewaardeerd prachtig plantje met ook vele medicinale toepassingen. Het zuivert de lever en is goed voor de nieren omdat het vocht afdrijvend is.

Aanmelden Voor NieuwsbriefLees Meer…
icon-telegram.pngInstagram.pngFacebook.png