Communicator Op Energetisch Niveau
Roberta Aiello
  • © 2024 Roberta Aiello Contact 0

Roberta Aiello

Kruidengeneeskunde - Brem (Cynicus Scoparius)

Brem - Cytisus Scoparius Brem 2 - Cytisus scoparius
Op dit moment staat de Brem nog steeds volop in bloei op de hei in Hilversum, maar er zijn vast en zeker ook andere plekken waar het staat.

Laat ik starten met te zeggen dat Brem niet echt giftig is, maar dat je wel voorzichtig moet zijn en je je altijd aan de therapeutische dosis dient te houden. En zeker niet zelf een tinctuur of zoiets moet gaan maken omdat je nooit weet hoe hoog de alkaloïde in de plant is.
Een te hoge dosis van de stof “sparteïne”, die in Brem zit, kan namelijk duizeligheid, hoofdpijn, slaperigheid, tintelingen en zwakte in de beenspieren veroorzaken. Een nog hogere dosis kan een hartstilstand veroorzaken en verlamming van het motorische zenuwuiteinde.
Verder absoluut nooit nemen als je zwanger bent want het kan de weeën opwekken of als je een te hoge bloeddruk hebt. Want Brem verhoogt te bloeddruk.

Brem is als eerste een kalmerend middel voor het hart. En kan ingezet worden bij matige hartritme stoornissen. Vooral bij een te snelle hartslag. Helemaal als dit veroorzaakt word door een te lage bloeddruk.

Verder zou Brem ader versterkende eigenschappen hebben. En dus de bloeddruk verhogen bij mensen met erg lage bloeddruk.

Misschien kijk je nu met iets andere ogen naar deze struiken, waar overigens vroeger bezems van gemaakt werden. Maar die heb ik nu niet nodig heb er al een heksenbezem hangen, hahaha.
Maar voor nu geniet ik echt elke keer als ik die prachtige gele bloemen zie. En hoop dat jullie in de toekomst zullen denken o dat is brem dat is goed voor…..

Terug naar Blog…
Aanmelden Voor Nieuwsbrief
icon-telegram.pngInstagram.pngFacebook.png