Communicator Op Energetisch Niveau
Roberta Aiello
  • © 2024 Roberta Aiello Contact 0

Roberta Aiello

Kruidengeneeskunde - De Paardebloem (Taraxacum Officinale)

Paardebloem -  Taraxacum Officinale Paardebloem 2 -  Taraxacum Officinale
Er groeien weer overal prachtige paardenbloemen. Deze plant zit boordevol vitamine C En K en zit ook vol met calcium vooral ook omdat de wortels zo diep de aarde in gaan. Wat niemand weet is dat deze plant ook voor de rest van je tuin zorgt om iedereen om zich heen te bemesten. Het is een zwaar ondergewaardeerd prachtig plantje met ook vele medicinale toepassingen. Het zuivert de lever en is goed voor de nieren omdat het vocht afdrijvend is.
Je kan alles van de paardenbloem eten niks is giftig. Paardenbloem is galdrijvend, bevorderd de leverfunctie. Het voorkomt galstenen en werkt eetlust bevorderend. Het bevorderd de spijsvertering. Kan gebruikt worden voor een voorjaarsreinigingskuur. Het is urinezuurdrijvend. En kan daardoor helpen bij de behandeling van jicht artrose artritis en reuma.
Verder zit in de wortel en het blad chroom, magnesium, selenium, zink, mangaan, vitamine B1, B2, B3 & C. En uiteraard nog veel meer waar ik jullie niet mee zal vervelen, haha. Maar als je dit wel allemaal weet betwijfel ik of je het voortaan zonder enige aandacht uit de grond zal trekken en vernietigen alsof het niks is.

Ik begrijp het echt niet dat mensen dit onkruid noemen. Want ik mijn ogen is dit echt een super cadeautje van moeder natuur. En wordt altijd zo blij als ik ze zie staan. En soms pluk ik er eentje als ze uitgebloeid zijn en blaas ik de zaadjes weg wens ze een goede reis en ja dan doe ik dus ook een wens.

Hieronder plaats ik een paar linkjes die ik super interessant vind. En waar je nog meer kunt leren over de paardenbloem.

Dandelion Benefits For Health

Altijd handig om te weten hoe en voor wat paardebloemen in te zetten zijn.
De Geneeskracht van Paardebloem

Paardenbloem Gezondheidsvoordelen En Voedingswaarde

Mocht er ooit een tijd komen dat we minder eten hebben. Dan is dit een van die planten waar je van alles en nog wat mee kunt maken. Je kan het in de salade doen bakken en koken als spinazie. Alles is eetbaar van deze plant en van de wortels kan je zelfs koffie maken als je de wortel eerst roostert. Hieronder een lonk naar 50 recepten.
50 Recipes uUsing Dandelion

Deze man praat zo blij over de paardebloemen. Echt een aanrader om te kijken.
https://www.instagram.com/reel/C5tp4ucK0NE/?igsh=OHd4anJ3YjE5eG9o
Tags: Kruidengeneeskunde, Paardebloem

Terug naar Blog…
Aanmelden Voor Nieuwsbrief
icon-telegram.pngInstagram.pngFacebook.png