Communicator Op Energetisch Niveau
Roberta Aiello
  • © 2024 Roberta Aiello Contact 0

Roberta Aiello

Meditatie wel of niet?

Merlijn - Meditatie
Dat is een hele goede vraag. En heel veel mensen geven als reactie "ja maar dat kan ik niet hoor krijg nooit mijn hoofd stil", of "dat stil zitten kan ik echt niet". En ik begrijp het helemaal, geloof me bij mij ging dat ook niet direct heel gemakkelijk om te mediteren. Maar ik wist dat het belangrijk was helemaal als ik dierentolk wilde worden. Dus ben ik gaan zoeken welke meditaties voor mij het beste zouden werken.
Iedereen moet hier echt zijn eigen weg in vinden, dat vind ik echt. Niemand kan jou vertellen wat goed voor je is en welke meditatie soort voor jou de beste moet zijn. Maar wat ik wel zeker weet, uit eigen ervaring, is dat je elke dag minimaal 20 minuten zou moeten mediteren. Het maakt niet uit hoe je het doet. Een loop mediatie, mindfull, stil zitten en luisteren naar de geluiden uit de natuur, een eet mediatie of een geleide meditatie. Het maakt allemaal niet uit hoe. Als je die tijd maar aan jezelf geeft om het te doen.
Er is overigens veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar mindfullness meditaties door Jon Kabat-Zinn. In deze onderzoeken heeft hij aangetoond dat mediteren daadwerkelijk effectief is en de werking van je hersens daadwerkelijk veranderen. Het verminderd spanning, onrust, stress, negatieve gedachtes, en verbeterd je geheugen en leervermogens, En je hersteld ook sneller na ziektes. Om maar even een paar voordelen te noemen. Maar hierover kan je zelf ook heel erg veel informatie vinden als je daar behoefte aan hebt. Ik ben zeker geen expert en ga absoluut geen clames doen tenzij ik hier zelf ervaring mee heb. En dan nog moet je het zelf voelen en ervaren of dit voor jou persoonlijk klopt of niet. Je kan zoveel lezen maar het belangrijkste is jou eigen ervaring.
Mijn eigen ervaring was met depressies en hoog gevoeligheid. En was al voordat ik begon met dierencommunicatie begonnen met mediteren. Als ik niet mediteer sta ik dagen te stuiteren helemaal als ik ergens geweest ben. Als ik wel in de dagelijkse meditaties zit ben ik veel rekbaarder zeg maar. En kan ik veel meer aan. En die depressies die ik heb gehad, vooral ook omdat ik zoveel emoties opzuig van anderen alsof het mijn eigen emoties zijn. Het enigste wat mij echt geholpen heeft, samen met wat kruiden, om me echt veel beter te gaan voelen is mediteren. En ben daar dankzij dat volledig uit gekomen. En ja uiteraard heb ik ook heel veel soorten therapie gedaan maar dat heeft voor mij echt totaal niks gedaan. Tapping en mediteren was mijn manier. Maar nogmaals zoek je eigen weg. En ga zeker in therapie als jij het gevoel hebt dat dat jou weg is. En misschien kan je het combineren want meditatie kan je prachtig samen met je therapie doen, en veel therapeuten staan daar nu ook voor open. En het is zonder bijwerkingen behalve dan sterker worden.
Mocht je echt serieus interesse hebben om met dieren te willen communiceren. Dan kan ik alleen maar zeggen, ga mediteren en vind jou eigen pad hier in. Ik kan je wel vertellen wat voor mij altijd enorm goed geholpen heeft. En wat ik nu doe om in de zone te komen zoals ik dat noem. Maar ga echt mediteren, want die rust in je hoofd is zo belangrijk als je contact wil maken met een dier. Als je hoofd vol zit met gedachtes hoe kan je dan horen wat je dier te zeggen heeft? Wist je dat een mens tussen de 40000 en 60000 gedachtes per dag heeft? Hoe kan een dier daar dan nog tussendoor komen?
Binaural BeatsBinaural
Beats doe ik al jaren en brengt je hersens in de juiste frequentie. Liefde boosheid, blijheid focus enz enz het heeft allemaal een bewijsbare frequentie in je hersens. En elk geluid heeft ook een eigen vorm. Maar dat is weer een ander verhaal. Als ik communicaties doe met dieren dan stel ik de frequentie af tussen de 6 en 8,5 hz. Ik doe dit een beetje op mijn gevoel. Maar heb hier ook enorm mee geëxperimenteerd om te vinden wat voor mij werkt. Ik heb hier voor een app op mijn telefoon. Maar op youtube kan je ook heel veel filmpjes vinden met de juiste hz.
Loop meditaties
Dat is een van de andere manier die ik erg prettig vind. En ook hier van kan je heel veel soorten vinden. Dit is perfect voor veel mensen en ook perfect als ze het mediteren gaan leren en nog geen rust kunnen vinden.
Eet Meditatie
Heel bewust eten en je eten ruiken en proeven en ervaren. Ik raad dit niet aan met een warme maaltijd trouwens want dan is je eten koud als je aan je 2e of 3e hap toe bent hahaha, Maar dit is zeker ook een vorm van mediteren en kan je ook absoluut gaan doen als je start met mediteren. Je leert hier mee echt volledig in het nu te zijn. Want je eet nu je appel of boterham nu.
Hemi-Sync
Dit is op dit moment mijn absolute favoriete methode om te mediteren. Het liefste met een geleide meditatie op de achtergrond. En dan het liefste in de liefde modus als ik met dieren ga communiceren. Ik heb zelf een app van Breeth op mijn telefoon en daar zit een prachtige Hemi-Sync meditatie serie in over de liefde in 4 delen. Maar heb ook een paar cd's aangeschaft die gemaakt zijn door het Monoe institute. Deze methode heeft mij een manier van mediteren gegeven waar ik normaal maanden of langer voor nodig had om in te komen als ik het een tijdje niet meer gedaan had. Hemi-Sync maakt ook gebruik van Binaural Beats. En ben in no time in de zone zeg maar. Maar ervaar het gewoon zelf en probeer het zelf.
Ik hoop dat dit een beetje helpt om een start te vinden. Meditatie en de juiste methode voor jou vinden om dit echt dagelijks te doen is in ieder geval de eerste stap als je serieus intuïtief wil communiceren met dieren en alle levende wezens. Dat zegt niet dat het niet lukt zonder mediteren. Maar dat is mijn persoonlijke mening en ervaring, doe er mee wat je wil. En geniet vooral van het proces.
Terug naar Blog…
Aanmelden Voor Nieuwsbrief
icon-telegram.pngInstagram.pngFacebook.png